Eeva-Maria Maijalan blogi Pihkassa Lappiin

Naisten vapaus on uhattuna

Naisten ja tyttöjen vapaus Suomessa on uhattuna. On tunnustettava, että meille vieras suhtautuminen naisen oikeuksiin on rantautumassa tänne. Neljän nuoren äitinä minua hirvittää ajatella, millaiseen maahan lapseni ovat varttumassa aikuisiksi. Suomessa on totuttu, että naiset ja tytöt voivat kulkea vapaasti ja että täällä on tasa-arvo sukupuolten välillä. Jos ummistamme silmämme, niin niin naisten vapaus loppuu täälläkin joku päivä.

Oulussa paljastuneet raiskaustapaukset ovat järkyttäneet suomalaisia. Lapsia on raiskattu. Tekijät ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Yksi uhreista on ilmeisesti tehnyt itsemurhan. Koska suuri osa seksuaalirikoksista ei koskaan tule ilmi, niin Oulun tapahtumat voivat olla vain jäävuoren huippu.

Monien huomio keskittyy siihen, että useiden viimeaikaisten törkeiden seksuaalirikosten tekijät ovat ulkomaalaisia ja usein tietyiltä lähtöalueilta. Tietenkin suurin osa tähän maahan tulevista ulkomaalaisista on kunnon väkeä, mutta näiden rikosten luonnetta ei voi kuitata vain yksittäistapauksina ja sen sanomisella, että luotamme oikeuslaitokseen tai että raiskaavathan ne suomalaisetkin. Päättäjillä on vastuu siitä, että uudenlaisen rikosilmiön rantautuminen Suomeen tunnistetaan ja sitä vastaan taistellaan.

Olen koko poliittisen urani ajan pyrkinyt koventamaan törkeimmistä rikoksista annettavia rangaistuksia. Olen tehnyt valtiopäivätoimia ankarampien seksuaalirikostuomioiden hyväksi, erityisesti pedofiliarikosten kovempien rangaistuksen eteen. Joitakin edistysaskeleita on otettukin, mutta valitettavan pieniä. Eikä yksin rangaistusten koventaminen poista näitä kauheita tekoja. Joka tapauksessa törkeisiin rikoksiin syyllistyvät ulkomaalaiset ovat voitava karkottaa ilman, että kukaan alkaa kauhistella pakkopalautuksia. 

Nyt puhutaan paljon jälkiviisaudesta. Julkaisen alla myös vanhan kirjoitukseni, joka on kirjoitettu 16.9.2015. En ole koskaan ollut liian sinisilmäinen näiden asioiden suhteen. Kansanedustajana olen jättänyt myös useita lakialoitteita ja tehnyt muita toimia seksuaalirikoksista annettavien rangaistusten koventamiseksi, esim:

15.3.2012 kirjallinen kysymys henki-, seksuaali- ja väkivaltarikosten rangaistusten ankaroittamisesta

5.6.2013 lakialoite raiskausrikosten rangaistusten alarajojen nostamiseksi ja ns. lievän raiskauksen poistamiseksi erillisenä pykälänä (toteutui pykälän poistamisen osalta ja myös alarajoilta osittain):
https://www.eduskunta.fi/FI/Vaski/sivut/trip.aspx?triptype=ValtiopaivaAsiakirjat&docid=la+31%2F2013&fbclid=IwAR0FHXwFLPaUpD-K8KEJpODXygk9EAidBbiar_y2amNy8s_wV9HHUhi8KEE

7.12.2017 lakialoite, jossa esitetään lasten törkeästä hyväksikäytöstä annettavaksi aina ehdoton vankeusrangaistus:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_96+2017.aspx?fbclid=IwAR0mH5B_7mnKVionwmcKYuhU8gSDz0OWc9y4o9BJnzJWMOsU1s0Cof_t_u4

* * *

Kirjoitukseni 16.9.2015:

Arabien kansanvaellus

Historia toistaa itseään. Historian kuluessa on Euraasian alueella ollut useita kansanvaelluksia. Onko jälleen meneillään sellainen? Onko tästä kansainvaelluksesta paluuta? Onko kenelläkään edes mahdollisuus enää palata? Onko kenelläkään edes tarkoitus palata? 

Kuka on oikea pakolainen?  Olemmeko itse aiheuttaneet arabien halun tulla maahamme, kun he kokevat meidän maamme paremmaksi kuin heidän? Ovatko he pakolaisia vai ovatko he hivuttamalla Eurooppaa valloittavia arabeja ja somaleja? Mikseivät rikkaat muslimimaat tai Venäjä ota heitä vastaan?

Eurooppalaiseen luonteeseen kuuluu halu auttaa. Onhan tämä kristillisen maailman näkemyksen perusta. Käytetäänkö tässä nyt meidän hyvyyttämme raa’asti hyväksi?

Tänne tulevat ihmiset hyvin vaikeista olosuhteista, heidän henkensä voi olla uhattuna ja he tarvitsevat apua. Ainakin osa heistä. Mutta tämä avuntarve on loppumaton, se on kuin sairaus, joka leviää. Meidän on autettava sairaita, mutta miten voisimme hoitaa tätä jo vaikeuden juurilla? Vai pitääkö meidän sulkea silmämme kuin sotilaat ja estää kansanvaellus? 

Pakolaiset, jos heillä on hätä, niin tulkaa Savukoskelle vaikka kotikyläni Nousun kylän koululle. Vettä saa kantamalla ja hyysikkä on ulkona. On lämmintä, turvallista ja suoja. Tulevaisuuden työpaikoista ja elämisen paremmista mahdollisuuksista ei ole tietoa. Eli jos haette vain väliaikaista pakopaikkaa ja turvaa hengenvaaralta, niin Nousullakin voi olla pakolaisena. Mutta jos tulette siirtolaisina paremman ja turvallisemman elämän vuoksi, niin siihen tulee joutua tekemään todella paljon töitä. Ei pidä pelätä pakkasta, karhuja, sääskiä eikä lunta.  Ne ovat oikeasti pakolaisia, jotka tulevat kyläämme. Kyllä siellä voi elää. Elänhän minäkin.

Miten kansainvaellus estetään? Onko sitä voinut ikinä estää? Onko tämä vain elämän vaihe, joka on otettava vastaan ja antaa Lähi-Idän ja Afrikan asukkaiden vallata Europpa? Onko se meidän etumme mukaista? Onko se edes pakolaisten lähtömaiden edun mukaista?

On hienoa, että yksityiset ihmiset haluavat auttaa heitä, jotka jo ovat tulleet tänne. Suomen ja muiden Euroopan maiden on tehtävä kuitenkin päätökset ajatellen pidemmälle kuin hetkellistä apua. Hallitsematon Eurooppaan muuttaminen on pysäytettävä. Nyt Euroopan valtioiden voimavarat ehtyvät. Lähtömaissa taas sitoutuminen oman maan rakentamiseen heikkenee entisestään, kun nähdään Eurooppaan päästävän yhä helpommin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Birgitta Kesseli

Omaakin nuoruutta muistaen (lepää rauhassa), onko järkevää v a p a u t t a lähteä tuntemattomien, vieläpä ulkomaalaisten miesten mukaan?

Vapaus ja vastuu. Niin pitää kodeissa ja kouluissa alkaa opettamaan. Mutta taitaa sekin olla vaikeaa, kun arvot ovat mitä ovat, kaupallisuus ulvoo vapaudenhuutoa ja eksotiikkaa ja kinkyä piisaa joutilaille joka lailla .

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Tässä on se, mitä itsekseni pohdin.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Monet ovat vaan olleet liian sinisilmäisiä näiden muslimitulijoiden suhteen, siitä varoittaa nämäkin irakilaisnaiset.

Kaksi irakilaistaustaista naista avaa Ilta-Sanomille isoja kulttuurieroja Suomen ja Irakin välillä.

– Joissain yhteisöissä nainen on kuin aasin jälkeen tuleva henkilö, jolla ei ole mitään arvoa. Jos he eivät pysty naista suojelemaan, ja hän kulkee kaupungilla ilman huivia, niin on ajatus, että naiset ovat vapaata riistaa, ja heille voi tehdä mitä haluaa.

Sohrabi näkee, että Lähi-Idästä kotoisin olevat seksuaalirikokseen syyllistyvät miehet saattavat pitää kantasuomalaisia tyttöjä helpompina uhreina kuin oman kulttuurinsa tyttöjä, koska vastaavaa pelkoa ja häpeää ei ole kuin samantaustaiseen tyttöön kajoamisessa.

– Jos mies tekee omasta kulttuurista tulevalle tytölle jotain, niin hän on todella suurissa vaikeuksissa, koska perheet ja isät ovat niin vihaisia, että asiaa saatetaan ratkoa oman käden kautta.

Koko juttu:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005965769.html

Käyttäjän TapioTuomisto kuva
Tapio Tuomisto

Kuinka te kepulaiset naiset nyt vasta heräätte naisten kärsimään väkivaltaan, kun vuosina 2014 ja 2016 EUn tekemissä tutkimuksissa Suomi on todettu naisille toiseksi väkivaltaisimmista maista Euroopassa..ja tuon häpeätahran Suomelle ovat saavuttaneet ihan ne tutut tavisjampat..entiset poikaystävät ja nykyiset aviomiehet..häpeällinen lähisuhdeväkivalta kukoistaa..perhesurmia, pahoinpitelyjä ja raiskauksia..nytkö muka keskustarouva herää, kun populistisesti maahanmuuttaja raiskaaja ja nyrkkisankari on vaaliuurnilla myyvämpi kuin se naapurin kepulaisjamppa..huolestuttavampaa tietysti jos kansanedustaja ei tiedä tästä häpeällisestä tilastosta, mikä naisen asema on ollut jo vuosikausia, ilman näitä mamuraiskaajiakin..
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201803282200...

Käyttäjän emmaijala kuva
Eeva-Maria Maijala

Olen koko ajan kansanedustajana tehnyt työtä kovempien rangaistusten puolesta, riippumatta tekijän taustasta, jo kauan ennen näitä viime päivien keskusteluja. Jo työssäni tuomioistuimessa ennen kansanedustajuuttani väkivalta- ja seksuaalirikokset tulivat valitettavan tutuiksi.

Kerran ehdollisen tuomion saanut rikollinen lähti nauraen istuntosalista ja sanoi: "En saanut mitään!"

Käyttäjän TapioTuomisto kuva
Tapio Tuomisto

Hienoa, että olet toiminut ja käytännön työssä ongelmat nähnyt. Ongelman kokonaisuus kannattaisi kuitenkin nostaa kärkeen, jos kantaväestö kohtelee lähisuhteessaan lapsiaan ja naisiaan näin mittavassa määrin häpeällisesti. Tuntuu hieman tekopyhältä nostaa maahanmuuttajat kepin nokkaan, jos ei nähdä malkaa oman väestön silmässä.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

Kiitos Eeva-Maria Maijalalle kirjoituksesta.
Tässä nuorten Lähi-idästä ja Keski-idästä saapuvien nuorten miesten groomingissa saattaa olla kysymys myös terroristisessa tarkoituksessa harjoitetusta ja tuossa tarkoituksessa organisoidusta toiminnasta. The Independentin artikkeli kertoo tästä islamistisesta groomingista.

https://www.independent.co.uk/voices/rotherham-gro...

Toimituksen poiminnat