Eeva-Maria Maijalan blogi Pihkassa Lappiin

Maakuntavaalien ehdokasasettelusta

Viime viikonloppuna sain osallistua Keskustan Peräpohjolan piirin vuosikokoukseen Simossa ja Keskustan Lapin piirin vuosikokoukseen Savukoskella. Molemmissa tapahtumissa oli mukavasti väkeä paikalla. Savukoskellekin oli tullut reilut 100 henkeä.

Molemmissa kokouksissa asetettiin ehdokkaita maakuntavaaleihin. Yhteensä Lapin maakunnassa Keskustalla on nyt 66 ehdokasta, ja 22 ehdokasta vielä puuttuu.

Ehdokasasettelua on jonkun verran jarrutellut se, ettei ihmisillä ole täyttä varmuutta siihen, tuleeko maakuntavaaleja lopultakaan ja jos tulee, niin missä aikataulussa. Koetamme saada sote/maakuntauudistusta koskevan lainsäädännön sille mallille, että vaalit voitaisiin käydä syksyllä.

Joka tapauksessa Keskusta on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kerännyt Lapissa ylivoimaisesti eniten ehdokkaita. Se kertoo, että järjestömme on kaikesta huolimatta iskukykyinen.

Kuten olen aikaisemmin jo ilmoittanut, en ole ehdokkaana maakuntavaaleissa. Olen saanut kyllä kovasti pyyntöjä, että kansanedustajana velvollisuuteni olisi olla mukana.

Aikomukseni on kyllä pyrkiä jatkamaan työtä lappilaisten puolesta. Tämän teen parhaiten keskittymällä eduskuntatyöhön. Jatkaisin sitä mielelläni. Äänestäjät sitten päättävät, miten olen työni tehnyt.

Tekemistä on ollut paljon ja työ ei varmasti ole loppumassa. Lapin elinkeinotoimintaa on saatu nousemaan ja sen vielä vahvemman nousun varmistamiseksi tulee tehdä täällä paljon töitä. Hallintopuolella on tulossa valtavat muutokset.

Kaikkea valtaa ei tarvitse keskittää kansanedustajille. Luotan, että Lapissa on niin paljon osaavia ihmisiä, ettei minun ole pakko pyrkiä kaikkiin mahdollisiin tehtäviin. Haluan tehdä hyvää yhteistyötä tulevien Lapin maakuntavaltuutettujen kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat