Eeva-Maria Maijalan blogi Pihkassa Lappiin

Nellimintie vihdoinkin

Nellimin tien korjausta on odotettu ja odotettu. Nyt korjausrahat, 10,4 miljoonaa euroa, saatiin viimeinkin. 

Kiitos kuuluu kyläläisille, jotka ovat jaksaneet tehdä töitä tien puolesta todella paljon.Olen ollut eduskunnassa nyt viisi vuotta ja minäkin olen saanut tiestä vaikka kuinka monta yhteydenottoa.

Olen saanut mahdollisuuden käydä kyläläisten kutsusta tutustumassa tien kuntoon useita kertoja. Sähköpostiini on lähetetty suuri määrä kuvia tästä tiestä. Omalta osaltani olen mm. jättänyt Nellimintien peruskorjauksesta eduskunnassa talousarvioaloitteen ja kirjallisen kysymyksen. Nyt meillä kaikilla asiaa ajaneilla on syytä olla tyytyväisiä.

Nellimin kylän asukkaille tien pitäminen turvallisessa kunnossa on elinehto.  Nellimin kylä on kolttasaamelaisten keskeinen asuinalue. Liikenneyhteyksien parantaminen edistää heidän, samoin kuin alueella asuvien inarinsaamelaisten perustuslaissa taattuja edellytyksiä oman kielen ja kulttuurin ylläpitoon ja kehittämiseen. Myös matkailun kehittäminen edellyttää parempia kulkuyhteyksiä.                                 

Eräs käynti Nellimissä jäi unohtumattomasti mieleeni. Olin menossa kylään sovittuun tupailtaan, kun minut yllätti kova vesisade. 25 kyläläistä odotti kiltisti minun myöhästymistäni, kun näin ajaessani oman autoni perävalotkin. Silloin sain kokea, että tämä tie on hengenvaarallinen eikä ole tarkoitettu normaaliin liikenteeseen. Eikä paremmat muistot ole siitäkään syyskaljamakelistä, jolloin harkitsin vakavasti, että käännän auton – ”sielä olkaa”. Menin kuitenkin, enkä pitänyt kiirettä. Kyläläiset eivät olleet moksiskaan, sillä tie oli kuulemma aivan normaalissa kunnossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat