Eeva-Maria Maijalan blogi Pihkassa Lappiin

Keskustan puoluekokouksen puheenjohtajiston vaalit

Keskustan puoluekokous Seinäjoella lähestyy. Puoluekokouksessa käsitellään paljon tärkeitä asioita ja se on keskustaväelle myös tärkeä hengennostatustapahtuma.

Puheenjohtaja pysyy samana, niinpä erityinen mielenkiinto kohdistuu varapuheenjohtajavaaliin. Puoluejohto on joukkue, joten varapuheenjohtajilla on Keskustassa hyvin tärkeä rooli. Keskusta on kansanliike. Sen johdossa on oltava leveä kärki, joka edustaa kattavasti puoluekenttämme monimuotoisuutta.

Sekä vuosien 2012 ja 2014 puoluekokousten edellä minua on pyydelty ehdokkaaksi varapuheenjohtajakisaan. Erityisesti sen vuoksi, että haluttiin puoluejohtoon maatalouspuolen ja yleensä alkutuotannon sekä harvaan asuttujen maakunta-alueiden tuntemusta. Ymmärsin perusteet. Jos Keskusta ei niissä profiloidu ja niitä asioita puolusta, niin sitä ei sitten tee kukaan.

Samat perusteet lähtemiselleni olisivat edelleen voimassa. Olen myös saanut kokemusta järjestötyöstä mm. toimittuani kolme vuotta Lapin Keskustanaisten puheenjohtajana ja kaksi vuotta puoluehallituksen työvaliokunnassa. Kuitenkin minun on jätettävä nytkin tämä kisa väliin. En sano, etteikö koskaan. Mutta ei ainakaan nyt. Minulla on niin paljon muuta tärkeää tekemistä. Kansanedustajatyöni lisäksi erityisesti tehtäväni ympäristövaliokunnassa pääministeripuolueen vastaavana henkilönä on todella vaativaa. Siinä on mahdollista saada merkittäviä tuloksiaaikaan. Myös tärkeä työ Kalatalouden keskusliiton puheenjohtajana on alussa.

Minkä teen, haluan tehdä sen täysillä. Olen erittäin motivoitunut nykyisiin tehtäviini. Ennenkin olen sanonut, ettei saman ihmisen ole syytä hakeutua kaikkiin mahdollisiin tehtäviin, joihin on pyydetty. Olen toki kiitollinen kaikille minua vuosien myötä kannustaneille ja rohkaisseille.

Päätöstäni on helpottanut se, että nykyisissä varapuheenjohtajaehdokkaissa on monia hyviä ja erilaisella osaamisella varustettuja henkilöitä. Maatalouden ja maakuntien vahvaa asiantuntemustakin on tarjolla. Tuen julkisesti kahden henkilön valintaa Keskustan varapuheenjohtajaksi.

Anne Kalmari on kansanedustaja osoittanut olevansa maaseudun asioiden vahva ammattilainen. Anne vaikuttaa myös kotikairoillaan Keski-Suomessa Kivijärvellä maatilan emäntänä. Eduskunnassa tämä agronomi on kolmatta kautta. Hänestä on tulossa maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja. Meillä on hyvin samankaltainen arvomaailma. Anne on puhunut paljon mm. suomalaisen ruoan ja erityisesti lähiruoan käytön puolesta. Se on keskustalaisuuden ydintä. Jokainen meistä tarvitsee laadukasta, puhdasta ruokaa. Henkilönä Anne on helposti lähestyttävä ja toimisi varmasti kenttäväen voimakkaana viestinviejänä puoluejohdon ja valtakunnallisen päätöksenteon suuntaan.

Katri Kulmuni on ensimmäisen kauden kansanedustaja Torniosta ja siis samasta Lapin vaalipiiristä kuin minä. Katri on profiloitunut maakuntien tasapuolisen kehityksen puolestapuhujana. Hän on hoitanut monia kansainvälisiä tehtäviä ja ollut paljon tekemisissä lähialueyhteistyön ja laajemminkin ulkopolitiikan kanssa. Kyllä Urho Kekkosen puolueessa pitää edelleen olla vahva ulkopoliittinen profiili, toki nykyajan vaatimusten mukaan. Kielitaitoisena ja aatteellisena nuorena naisena hän laajentaisi puoluejohtomme kärkeä tavalla, joka Keskustalle tässä tilanteessa olisi tärkeää.

Tuen ja kannustan siis muitakin keskustalaisia tukemaan Katrin ja Annen valintaa puoluejohtoon. Muihin valintoihin en ainakaan tässä vaiheessa ota kantaa. Keskusta-liikkeen voima on sen kansanvaltaisuudessa.

Toivon myös, että mahdollisimman moni keskustalainen pääsisi paikalle puoluekokoukseen, vaikka ei olisikaan äänivaltainen kokousedustaja. Kokouksissa on aina mieliinpainuva tunnelma ja sitä paitsi valintoihin voi vaikuttaa myös kokouspaikalla kampanjoimalla ja ihmisille juttelemalla, vaikka ei itse saisikaan äänestää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sotketko nyt kaksi asiaa puoluekokouksen puheenjohtajien valinnan ja puolueen puheenjohtajiston valinnan ?

Käyttäjän emmaijala kuva
Eeva-Maria Maijala

Hei! Tarkoitan puoluekokouksessa suoritettavaa puolueen puheenjohtajiston valintaa. En tarkoita kokouksen puheenjohtajan/puheenjohtajien valintaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Hannakaisa Heikkinen puheenjohtajistoon. Tuntee tärkeän sosiaali- ja terveysalan sekä maatalousasiat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puoluekokouksen puheenjohtajiston täytyy hallita vain kokouosen kulku sääntöjenmukaisesti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Poisto,"Kommenttikenttä pakollinen"

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Paavo Väyryselle halutaan pistää kapuloita rattaisiin näinkin, mutta Paavon saappaat ovat kovin suuret?

Toimituksen poiminnat