Eeva-Maria Maijalan blogi Pihkassa Lappiin

Brysselin terrori-iskuista

Olen järkyttynyt Brysselissä eilen tapahtuneista terrori-iskuista. Tavalliset ihmiset ovat olleet menossa lentokentälle matkustaakseen jonnekin tai odottaneet metroasemalla metrojunaan ollessaan menossa töihin, kouluun tai muille asioille. Sitten terrori-iskut murhasivat nämä viattomat ihmiset.

On hirvittävää ajatellakaan, millaista tuskaa moni nyt kokee siellä omaistensa menettämisen johdosta. 

Kaikkea terrorismia, mutta etenkin nyt Eurooppaan rantautunutta ääri-islamilaista terrorismia vastaan on taisteltava entistä päättäväisemmin. Se voi vaatia koviakin keinoja. Jatkuvaa terrori-iskujen sarjaa ei voi kuitata vain yksittäistapauksina. Ongelmista ja niiden syistä emme saa vaieta. Eri valtioiden viranomaisten välinen yhteistyö on terrorismin torjunnassa ja terroristisolujen paljastamisessa äärimmäisen tärkeää. 

Eurooppalaisia arvoja, ihmisoikeuksia ja demokratiaa, ei pahan valta saa horjuttaa. Emme saa hyväksyä ajatusta, että terrorismi on tullut tänne jäädäkseen. Meidän on jätettävä lapsillemme perinnöksi turvallinen Eurooppa. Tavoite voi olla vaikea, mutta sitä kohti on kuitenkin pyrittävä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Petteri Hiienkoski

Tarttis sit varmaa tehräki jotain...? ;)

Tiivistin analyysini kehityksestä artikkeliin "Brysselin terrori-iskujen syyt ja keinot terrorismin torjuntaan".
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat