Eeva-Maria Maijalan blogi Pihkassa Lappiin

Suvivirrestä ei luovuta!

Eilen uutisoitiin apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen ja esittelijäneuvos Outi Kostaman mielipiteistä, joiden mukaan Suvivirren laulaminen koulujen kevätjuhlissa olisi jotenkin sopimatonta. Kyllä laillisuusvalvojien tulisi puuttua yhteiskunnassa oikeisiin epäkohtiin oman arvopohjamme vastaan hyökkäämisen sijaan.

En hyväksy vaatimuksia Suvivirren kieltämisestä koulujen kevätjuhlista. Perinteistä suomalaista kulttuuria ei tarvitse piilottaa tai hävetä.

Uskonnollinen vakaumus on tietysti jokaisen ihmisen omakohtaisesti ratkaistava asia. Yhteiskuntamme, kulttuurimme ja lainsäädäntömme, taustalla vaikuttavat kuitenkin osittain kristinuskosta kumpuavat arvot. Se on mahdollistanut myös uskonnonvapauden hyväksymisen.

Osana suomalaista kulttuuriamme on myös tiettyjen kristillisperäisten juhlien viettäminen ja se on yhteiskunnassa hyväksytty. Koulujen kevätjuhlien suvivirret eivät loukkaa kenenkään oikeutta. Virttä ei ole pakko laulaa, mutta joku maalaisjärki on loukkaantumisessakin pidettävä. Onhan meillä maallisessa kalenterissakin mukana joulu, pääsiäinen ja muut kristillisperäiset juhlat. Pitäisikö nekin sitten poistaa?

Mitä paremmin tunnemme omat juuremme, sitä onnistuneemmin voimme tehdä yhteistyötä myös toisista kulttuuripiireistä tulevien ihmisten kanssa. Sanotaanhan, että vain omastaan voi antaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei kai tästä kannata riidellä, muutetaan ohjelmaa niin että suvivirsi lauletaan juhlassa joka järjestetään todistusten jakamisen jälkeen. Kaikki ne jotka uskontonsa puolesta eivät voi osallistua kristilliseen juhlaan todistusten jakamisen jälkeen, -voivat hiljaa poistua ulos ovesta.

Mikko Saarinen

Ei vaan niin päin, että kommunistit ja ateistit saa pitää omat juhlansa jos niin haluaa. Ja sama pätee muslimeihin.

Jouko Silvennoinen

Kyllä tuntu uskomattomalta 500:n oppilaan koulussa ei lauletta suvivirttä eikä jouluna seimijuhlaa kahden kolmen muun uskontokunnan oppilaan vuoksi tämä jos joku on sitä myötärasismia. (Jokohan kohta saadaan seurata toreilla kivitystä)

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

"Onhan meillä maallisessa kalenterissakin mukana joulu, pääsiäinen ja muut kristillisperäiset juhlat. Pitäisikö nekin sitten poistaa?"

Lähes kaikki "kristillisperäiset" juhalat ovat alunperin kylläkin pakanallisia ja siten sitä oikeaa suomalaista kulttuuria.

Jos valtion taholta on pakko tuputtaa jotain uskontoa, ni olkoon se sitten Suomalainen luonnonusko, suvivirsi, hartaudet jne. voitaisiin sanoittaa Perkeleen kunniaksi. Vieläköhän kristityt olisivat sitä mieltä että kouluissa järjestetty uskonnon tuputtaminen ei luokkaa kenenkään tunteita/uskonnonvapautta?

Toimituksen poiminnat